Receptbeskrivning
Potatissoppa med palsternacka och färskost
Ingredienser
för
6 st potatisar (á 100g)
2 st palsternackor (á 100g)
1 st purjolök
10 dl grönsaksbuljong
1 dl persilja
0.5 morot
4 msk färskost
salt och peppar
2 st palsternackor (á 100g)
1 st purjolök
10 dl grönsaksbuljong
1 dl persilja
0.5 morot
4 msk färskost
salt och peppar
bröd
Beskrivning
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Skölj purjolöken och skiva den.
Koka upp grönsaksbuljong, lägg i rotfrukter och purjolök (spara lite purjolök till garnering). Låt koka tills det är mjukt, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Lägg i persiljan och mixa hastigt en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med färskost, riven morot och purjolök.
Servera soppan med bröd.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för färskost.
Koka upp grönsaksbuljong, lägg i rotfrukter och purjolök (spara lite purjolök till garnering). Låt koka tills det är mjukt, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Lägg i persiljan och mixa hastigt en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med färskost, riven morot och purjolök.
Servera soppan med bröd.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för färskost.
Visningar: 818
Inlagt 2012-05-19 19:26:48

