Receptbeskrivning

Spenatsoppa med ost

Ingredienser för
1 st gul lök
2 msk olja
0.5 msk muskotnöt (riven)
1 krm kajennpeppar
1 frp fryst, hackad bladspenat (á 450g)
2 dl matlagningsgrädde
1 l vatten
3 msk grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (t ex gruyère, västerbottens- eller cheddarost)
salt


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i ca 3 minuter. Krydda med muskot och kajennpeppar

Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i grädde, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Visningar: 757
Inlagt 2012-05-19 19:15:30