Receptbeskrivning
Rostad sötpotatissoppa
Ingredienser
för
1 kg sötpotatis
0.5 st gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g svarta oliver
några basilikablad och bröd
0.5 st gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
200 g fetaost (smulad)100 g svarta oliver
några basilikablad och bröd
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär sötpotatis och lök i klyftor. Häll olivoljan i en ugnssäker form. Lägg i sötpotatis- och lökklyftor. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de är mjuka.
Lägg sötpotatis- och lökklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en puré.
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan sjuda utan lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll soppan i skålar, smula över fetaost och lägg i några oliver. Garnera med basilika och servera med ett gott bröd.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri feta eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Skala och skär sötpotatis och lök i klyftor. Häll olivoljan i en ugnssäker form. Lägg i sötpotatis- och lökklyftor. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de är mjuka.
Lägg sötpotatis- och lökklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en puré.
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan sjuda utan lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll soppan i skålar, smula över fetaost och lägg i några oliver. Garnera med basilika och servera med ett gott bröd.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri feta eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Visningar: 835
Inlagt 2012-05-19 18:50:13

