Receptbeskrivning

Köttfärs- och rotfruktssoppa

Ingredienser för
500 g köttfärs
7 dl grovt rivna rotfrukter, tex morötter, palste
1 st gul lök
olivolja
13 dl vatten
3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
3 msk tomatpuré
1 st lagerblad
2 tsk timjan
salt, efter smak
peppar, efter smak
servera gärna med ett grovt helkornsbröd


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och riv rotfrukterna och löken grovt.
2. Häll lite olivolja i en stor gryta och lägg i grönsakerna och rör om ett par minuter.
3. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.
4. Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15–20 minuter.
5. Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs.
6. Servera gärna med bröd.

Visningar: 257
Inlagt 2012-05-19 10:34:04