Receptbeskrivning
Leilas franska macarons
Ingredienser
för
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
några droppar valfri hushållsfärg
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
125 g hasselnötter (istället för mandel)
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao
150 g pistagemandel
pistage-essens, efter smak
grön hushållsfärg
svart hushållsfärg
1 tsk lakritsgranulat, efter smak
2 tsk sambuca, efter smak
röd och blå hushållsfärg
violessens, efter smak
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
några droppar valfri hushållsfärg
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
125 g hasselnötter (istället för mandel)
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao
150 g pistagemandel
pistage-essens, efter smak
grön hushållsfärg
svart hushållsfärg
1 tsk lakritsgranulat, efter smak
2 tsk sambuca, efter smak
röd och blå hushållsfärg
violessens, efter smak
Beskrivning
1. MandelkakorSätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
9. SmörkrämVispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
10. Vispa ner äggulan.
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
14. Rosa - hallonmacaronsFärga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
16. Bruna - choklad- och hasselnötsmacaronsGör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.
17. Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.
18. Gröna - pistagemacaronsGör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.
19. Smaksätt smörkrämen med pistage-essens och färga den med grön hushållsfärg.
20. Svarta - lakritsmacaronsFärga macronsmeten med svart hushållsfärg
21. Smaksätt krämen med 1 tesked lakritsgranulat (finns i specialbutiker och på nätet) och 2 teskedar Sambuca.
22. Violetta - violmacaronsFärga macaronsmeten med röd och blå hushållsfärg.
23. Smaksätt krämen med violessens (finns i specialbutiker och på nätet).
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
9. SmörkrämVispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
10. Vispa ner äggulan.
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
14. Rosa - hallonmacaronsFärga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
16. Bruna - choklad- och hasselnötsmacaronsGör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.
17. Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.
18. Gröna - pistagemacaronsGör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.
19. Smaksätt smörkrämen med pistage-essens och färga den med grön hushållsfärg.
20. Svarta - lakritsmacaronsFärga macronsmeten med svart hushållsfärg
21. Smaksätt krämen med 1 tesked lakritsgranulat (finns i specialbutiker och på nätet) och 2 teskedar Sambuca.
22. Violetta - violmacaronsFärga macaronsmeten med röd och blå hushållsfärg.
23. Smaksätt krämen med violessens (finns i specialbutiker och på nätet).
Visningar: 396
Inlagt 2012-05-19 21:45:51

