Receptbeskrivning
Pizza
Ingredienser
för
Deg
50 g färsk jäst 2 tsk socker
1 tsk flingsalt
1 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Tomatsås
500 g passerade tomater 2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 nypa socker
1 tsk torkade örter
Beskrivning
Deg:
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Tomatsås:
Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Tomatsås:
Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.
Visningar: 197
Inlagt 2012-05-20 17:37:20

