Receptbeskrivning
Ingredienser för
Deg
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
1 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Tomatsås
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 nypa socker
1 tsk torkade örter


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Deg:
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsås:
Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.

Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.

Visningar: 197
Inlagt 2012-05-20 17:37:20