Receptbeskrivning

Italiensk pizzadeg

Ingredienser för
25 g jäst
3.75 dl vatten fingervarmt
3 msk olja olivolja eller rapsolja
0.75 tsk salt
9.5 dl mjöl


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Smula jästen i en bunk för att sedan röra om det i fingervarmt vatten.
Tillsätt sedan olja och salt.

Tillsätt mjöl successivt.

Knåda degen tills den är smidig och fin. Degen kan tyckas vara lite kletig.

Låt sedan degen jäsa i 30-60 min (60 min för bästa resultat, 30min går ifall man har ont om tid).

Grädda i mitten av ugnen, 225 - 250 grader i 10 -15 min.

*Tips
Kavla ut degen på ugnspapper för att undvika att lyfta den utkavlade degen, detta är för att degen kan klibba sig fast på ytan.

Visningar: 619
Inlagt 2012-05-20 19:48:48