Receptbeskrivning

Ugnspannkaka med bacon, äpple och morotssallad

Ingredienser för
280 g bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
3 morötter
1 äpple
1 dl russin


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Ställ in en långpanna i ugnen och värm den i ca 5 minuter. Strö ut baconet i långpannan och stek ca 5 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över baconet och grädda i 25-30 minuter.
Skala och riv morötter och äpple grovt blanda med russin.
Servera pannkakan med morotssalladen och gärna lite lingonsylt.

För alla
Pannkakan innehåller gluten och ägg.Laktosfri: använd laktosfri mjölk.Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Visningar: 140
Inlagt 2012-05-21 07:39:28