Receptbeskrivning
Kycklingspett med rödbetsbulgur och gurkyoghurt
Mat&Mera via AlltomMat.se
Ingredienser
för
450 g kycklinginnerfiléer
4 st mynta
2 msk olivolja
1 st citron rivet skal och saft
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 st rödbeta
3 dl bulgur grovkornig
1 st gurka
2 dl yoghurt
mynta
4 st mynta
2 msk olivolja
1 st citron rivet skal och saft
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 st rödbeta
3 dl bulgur grovkornig
1 st gurka
2 dl yoghurt
mynta
Beskrivning
1. Skär bort senan som sitter i ena änden av innerfilén och halvera filéerna. Plocka bladen av myntakvistarna. Blanda kycklingbitarna med mynta, olja, citronskal, citronsaft, 1 tsk salt samt peppar. Låt stå 10-15 min.
2. Skala och skär rödbetan i smÃ¥ tärningar. Koka bulgurn enligt anvisning pÃ¥ förpackningen och lÃ¥t rödbetsÂtärningarna koka med frÃ¥n början. Â
3. Skala gurkan slarvigt, halvera och kärna ur den. Skär den i grova bitar. Blanda med yoghurt, smaka av med 1 krm salt.
4. Trä upp kyckling och myntablad på fyra spett. Stek eller grilla dem på medelvärme, ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur och gurkyoghurt. Garnera med mynta.Ca 490 kcal per portion
15 g fett 36 g protein
49 g kolhydrater
2. Skala och skär rödbetan i smÃ¥ tärningar. Koka bulgurn enligt anvisning pÃ¥ förpackningen och lÃ¥t rödbetsÂtärningarna koka med frÃ¥n början. Â
3. Skala gurkan slarvigt, halvera och kärna ur den. Skär den i grova bitar. Blanda med yoghurt, smaka av med 1 krm salt.
4. Trä upp kyckling och myntablad på fyra spett. Stek eller grilla dem på medelvärme, ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur och gurkyoghurt. Garnera med mynta.Ca 490 kcal per portion
15 g fett 36 g protein
49 g kolhydrater
Visningar: 674
Inlagt 2011-12-11 20:30:55

