Receptbeskrivning

Jordgubbspannacotta

Ingredienser för
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
300 g jordgubbar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna. 2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. 3. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden. 4. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar. 5. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.

Visningar: 244
Inlagt 2012-05-23 14:31:24