Receptbeskrivning

Potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser för
8 potatisar
1 purjolök
1.5 msk margarin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
200 g laxfilé
1 dl örter


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala potatisen och skär den i skivor. Ansa purjolöken, ta bort den grova yttersta delen och strimla den tunt.
Fräs potatis och purjolök i 2/3 av margarinet i en kastrull utan att det tar färg.Tillsätt vatten och buljong. Låt allt koka under lock på svag värme till potatisen är mjuk (sönderkokt), ca 15 minuter.
Vispa kraftigt för hand med en ballongvisp eller kör med mixerstav till en slät soppa. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock.
Skär laxen i cm-stora bitar och stek den hastigt på hög värme i 1/3 av margarinet. Salta och peppra. Blanda i örterna.
Häll soppan i en djup tallrik och toppa med laxen. Servera med sallad och gärna ett grovt bröd.

För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein. Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Använd mjölkfria buljongtärningar - ej fond. Välj ett mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatley eller Beneviva.

Visningar: 311
Inlagt 2012-05-22 20:48:06