Receptbeskrivning

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis

Ingredienser för
4 lax
900 g potatis
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
50 g sugarsnaps
1 citron


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tina laxen.
Sätt ugnen på 150˚C.
Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills den är mjuk.
Blanda socker och salt. Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in laxen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Smält matfettet i en stor kastrull. Vispa i mjölet och rör i mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning i någon minut. Rör i dillen och smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen och vänd ner den i såsen.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten några minuter.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med sockerärterna, citronklyftorna och den stuvade potatisen.

För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfet. Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Visningar: 140
Inlagt 2012-05-24 16:56:45