Receptbeskrivning
Laxrulle
Ingredienser
för
300 g rökt lax färskrökt i tunna skivor
2 st gelatinblad
2.5 dl crème fraiche
0.5 tsk salt
vitpeppar mald
gräslök finskuren
3 msk röd stenbitsrom
0.5 st pressad citron
2 st gelatinblad
2.5 dl crème fraiche
0.5 tsk salt
vitpeppar mald
gräslök finskuren
3 msk röd stenbitsrom
0.5 st pressad citron
Beskrivning
1. Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan.
2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
3. Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, pepar, gräslök och stenbitsrom.
4. Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm.
5. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
6. Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.
Receptet kommer från "Hoddorna” av Lage Stone (Damm förlag) Foto Hans Rooth
2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
3. Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, pepar, gräslök och stenbitsrom.
4. Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm.
5. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
6. Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.
Receptet kommer från "Hoddorna” av Lage Stone (Damm förlag) Foto Hans Rooth
Visningar: 257
Inlagt 2012-07-05 00:37:20

