Receptbeskrivning
Glutenfri rulltårta
Ingredienser
för
Rulle
3 st ägg stora1.5 dl strösocker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Hallonfyllning
1 dl grädde vispad125 g kesella
0.5 dl strösocker
200 g hallon
Banan- och chokladfyllning
2 dl grädde vispadmörk choklad hackad
banan skivad
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta blandningen och rör ner den i smeten.
Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt papperet. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast.
Låt kakan svalna under papper och lätt fuktad duk.
Rör ihop fyllningen, bred den på den kalla kakan och rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av papperet.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta blandningen och rör ner den i smeten.
Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt papperet. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast.
Låt kakan svalna under papper och lätt fuktad duk.
Rör ihop fyllningen, bred den på den kalla kakan och rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av papperet.
Visningar: 338
Inlagt 2012-05-29 08:55:25

