Receptbeskrivning

Glutenfri rulltårta

Ingredienser för
Rulle
3 st ägg stora
1.5 dl strösocker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Hallonfyllning
1 dl grädde vispad
125 g kesella
0.5 dl strösocker
200 g hallon
Banan- och chokladfyllning
2 dl grädde vispad
mörk choklad hackad
banan skivad


  60 min
 Svårighet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta blandningen och rör ner den i smeten.
Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt papperet. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast.
Låt kakan svalna under papper och lätt fuktad duk.
Rör ihop fyllningen, bred den på den kalla kakan och rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av papperet.

Visningar: 193
Inlagt 2012-05-29 10:55:25