Receptbeskrivning

Äkta Korvstroganoff

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Otroligt hur folk kan laga stroganoff så slarvigt att de varken har senap eller citronsaft med. Skäms!

1 ring falukorv (typ 800g)
Tomatpuré
2 Gula lökar
Chilisås
Dijonsenap
Saft av en halv citron, eller ur "plastcitron"
Socker
Svartpeppar
5 dl Lätt Creme Fraiché
------
Hacka löken och strimla korven till stavar. Stek korven på hög värme i matfett tills den fått färg. Lägg åt sidan. Stek löken på samma sätt. När löken mjuknat och börjat få lite färg häller du på korvenoch rör runt så att allt blir varmt. Tillsätt tomatpuré, men var inte blyg. En bra tumregel är att testa sig fram, korven och löken ska få stark röd färg. Tillsätt chilisås efter smak. Fördela purén jämt och stek in den i någon minut. Sänk värmen till medel och tillsätt fraichen och en rågad matsked senap. Smaka och testa dig fram även här. Creme fraichen bjuder på ganska mycket syra, likaså senapen och citronen. Senapen ger stoganoffen dess karaktär medans citronen funkar mer som en fräschör. När du hittat en bra "twang" tillsätter du ett par nypor socker och låt sockret smälta. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med Grovmalen svartpeppar och servera Stroganoffen med kokt ris.

Visningar: 834
Inlagt 2012-05-29 15:21:51