Receptbeskrivning
Teas Tikka
Maiky Kost via Maiky Kost
Ingredienser
för
750 g kycklingfilé
2 st lökar, stora
1 st gul paprika
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
4 tsk ingefära
3 dl citronsaft
1 msk koriander, hackad
1 msk spiskummin, malen
2 msk garam masala
8 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
2 st naanbröd
2 st lökar, stora
1 st gul paprika
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
4 tsk ingefära
3 dl citronsaft
1 msk koriander, hackad
1 msk spiskummin, malen
2 msk garam masala
8 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
2 st naanbröd
Beskrivning
1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar.
2. Lägg en halv lök, vitlök, ingefära, citronsaft, koriander, spiskummin och 1 msk garam masala i en matberedare och finhacka.
3. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsform.
4. Bred kryddblandningen över kycklingen.
5. Täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller gärna över natten.
6. Skär resten av löken och paprikorna i grova bitar.
7. Grilla dem i grillpannan.
8. Grilla kycklingen i en stor välsmord stekpanna på stark värme. Stek i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
9. Häll på yoghurt, tomatpuré och salt.
10. Rör ner den sista matskeden Garam masala.
11. Låt det puttra ihop under omrörning.
12. Serveras med Naan-bröd och grönsallad med Raita.
2. Lägg en halv lök, vitlök, ingefära, citronsaft, koriander, spiskummin och 1 msk garam masala i en matberedare och finhacka.
3. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsform.
4. Bred kryddblandningen över kycklingen.
5. Täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller gärna över natten.
6. Skär resten av löken och paprikorna i grova bitar.
7. Grilla dem i grillpannan.
8. Grilla kycklingen i en stor välsmord stekpanna på stark värme. Stek i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
9. Häll på yoghurt, tomatpuré och salt.
10. Rör ner den sista matskeden Garam masala.
11. Låt det puttra ihop under omrörning.
12. Serveras med Naan-bröd och grönsallad med Raita.
Visningar: 716
Inlagt 2012-05-29 15:26:37

