Receptbeskrivning
Per Morbergs rabarberkompott
Ingredienser
för
6 st rabarberstjälkar
1 st kanelstång
2 dl socker
1 dl vatten
crème fraîche sötad med vaniljsocker eller
1 st kanelstång
2 dl socker
1 dl vatten
crème fraîche sötad med vaniljsocker eller
Beskrivning
1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar.
2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.
2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.
Visningar: 491
Inlagt 2012-05-29 16:41:31

