Receptbeskrivning
			
			
			
			Äkta sjömansbiff
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor) 
4 stora gula lökar
8 stora potatis
8 dl köttbuljong
4 dl öl
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
salt & peppar
						
					4 stora gula lökar
8 stora potatis
8 dl köttbuljong
4 dl öl
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
salt & peppar
Beskrivning
					
						1.                                 Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.                      
2. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
3. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.
4. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet
					
										2. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
3. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.
4. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet
Visningar: 868
Inlagt 2012-05-29 16:41:49
				 
					 
			
 




.jpg)
 0 min
  0 min