Receptbeskrivning

Påskens sötaste cupcakes

Ingredienser för
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe
400 g mandelmassa eller marsipan
12-24 små chokladägg (smågodis)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. CupcakesSätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
5. Rör i mjölken.
6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
8. Låt svalna.
9. FrosstingVispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
10. Rör ner kaffet.
11. Bred frostingen över cupcakesen.
12. FågelboPressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
13. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
14. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Visningar: 308
Inlagt 2012-05-29 18:46:30