Receptbeskrivning
Ugnsbakad falukorv med tre sorters lök
Ingredienser
för
600 g falukorv i portionsskivor
1 st gul lök(ar) skivad
margarin
1 purjolök(ar) skivad
1 st röd lök(ar) skivad
2 timjan finhackad
0.5 msk riven pepparrot
salt och peppar
2 msk fransk senap
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde 5 %
1 krasse
potatismos
1 st gul lök(ar) skivad
margarin
1 purjolök(ar) skivad
1 st röd lök(ar) skivad
2 timjan finhackad
0.5 msk riven pepparrot
salt och peppar
2 msk fransk senap
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde 5 %
1 krasse
potatismos
Beskrivning
1. Värm ugnen till ca 175 grader.
2. Skär falukorv i tjocka portionsskivor(puckar). Lägg korven i en smord gratängform. Täck korven med lök, purjolök och timjan.
3. Blanda senap, vitlök, pepparrot i en bunke och häll över grädde och mjölk. Rör runt så att allt blandar sig och smaka av med salt och peppar.
4. Häll såsen över korven och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
5. Servera med potatismos eller kokt potatis.
2. Skär falukorv i tjocka portionsskivor(puckar). Lägg korven i en smord gratängform. Täck korven med lök, purjolök och timjan.
3. Blanda senap, vitlök, pepparrot i en bunke och häll över grädde och mjölk. Rör runt så att allt blandar sig och smaka av med salt och peppar.
4. Häll såsen över korven och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
5. Servera med potatismos eller kokt potatis.
Visningar: 798
Inlagt 2012-05-30 10:58:33