Receptbeskrivning

Italienska mandelskorpor - biscotti

Ingredienser för
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g grovhackad mandel


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker krämigt med elvispens degkrokar. Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl. Blanda mjölet med vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen lite i sänder till äggblandningen och arbeta väl med elvispen. Lägg i mandelhacket.
2. Rulla en boll av degen och dela den i två delar. Rulla till två rullar, ca 25 cm långa (går bäst på lätt mjölat underlag). Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem med sidan av handen till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1 1/2 cm höga. Grädda i 12–15 minuter.
3. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar diagonalt över längderna. Lägg snittarna på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda ca 12 minuter till. Låt svalna.

Visningar: 439
Inlagt 2012-06-07 16:35:36