Receptbeskrivning

Skaldjurs-moqueca

Ingredienser för
35 st räkor (skalade, 1/2 kg med skal
400 g småmusslor
300 g blåmusslor
0.5 st gul lök (skiva)
0.5 st röd paprika (skiva)
0.5 st grön paprika (skiva)
0.5 st gul paprika (skiva)
2 st vitlöksklyftor (krossa)
2.5 st chilifrukter (finhackad)
1.5 msk rapsolja
8 dl kokosmjölk
2 st tomater (skalade, urkärnade, grovhackade)
1 knippe koriander (hackad, en näve)
1 knippe bladpersilja (hackad, en näve)
salt
svartpeppar
ris alt naanbröd
färskriven kokos (kan uteslutas)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Bryn lök och paprikor i olivolja. Tillsätt vitlök och chili och stek vidare tills de får lite färg. Häll över rapsolja och kokosmjölk och koka upp, sänk värmen tills det sjuder, tillsätt tomaterna och låt sjuda i ca 10 min till. Tillsätt räkor, musslor och blåmusslor och sjud tills blåmusslorna öppnat sig. Rör i de hackade örterna, salta och peppra och servera antingen med ris och färskriven kokos alt med naanbröd.

Visningar: 588
Inlagt 2012-06-01 21:21:47