Receptbeskrivning
Färsbullar i tomatsås
Ingredienser
för
600 g köttfärs
1 burk hela eller krossade tomater
1 st schalottenlök
1 st ägg
1 msk vit- eller rödvinäger
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 burk hela eller krossade tomater
1 st schalottenlök
1 st ägg
1 msk vit- eller rödvinäger
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
Beskrivning
1) Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla några minuter. Blanda färsen med först salt och arbeta in, sedan med ägg och arbeta in, och sist med ströbrödsblandningen och en tesked spiskummin.
2) Stek färsen i formen av bullar eller kebaber i lite olivolja.
3) Hacka lök och vitlök. Lägg ner i en varm kastrull med olivolja. Tillsätt tomater, chilipeppar, spiskummin och vinäger. Lät det koka ihop i ungefär 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4) Lägg i färsbullarna och låt sjuda.
Servera med: pasta och en sallad.
2) Stek färsen i formen av bullar eller kebaber i lite olivolja.
3) Hacka lök och vitlök. Lägg ner i en varm kastrull med olivolja. Tillsätt tomater, chilipeppar, spiskummin och vinäger. Lät det koka ihop i ungefär 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4) Lägg i färsbullarna och låt sjuda.
Servera med: pasta och en sallad.
Visningar: 353
Inlagt 2012-06-02 16:21:51

