Receptbeskrivning
Klassisk kalvstek
Ingredienser
för
1 kg benfri kalvstek
1 msk torkade franska örter, herbes de provence
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör
färska örter, t ex rosmarin, timjan, basili
bräserad lök
potatiskaka
1 msk torkade franska örter, herbes de provence
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör
färska örter, t ex rosmarin, timjan, basili
bräserad lök
potatiskaka
Beskrivning
1 Gnid in steken med smulade örter, salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn köttet vackert runtom på ganska hög värme. Lägg över det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen av steken.
2 Sätt ugnen på 150 grader. Sätt steken på nedersta falsen. När köttermometern visar cirka 62 grader är steken rosa i mitten, vid 70 grader genomstekt.
3 Ta vara på skyn genom att hälla 1 dl hett vatten i formen och vispa ur. Spar skyn till den bräserade löken.
4 Vid serveringen. Garnera steken med färska örter. Servera med lök och potatiskaka.
2 Sätt ugnen på 150 grader. Sätt steken på nedersta falsen. När köttermometern visar cirka 62 grader är steken rosa i mitten, vid 70 grader genomstekt.
3 Ta vara på skyn genom att hälla 1 dl hett vatten i formen och vispa ur. Spar skyn till den bräserade löken.
4 Vid serveringen. Garnera steken med färska örter. Servera med lök och potatiskaka.
Visningar: 833
Inlagt 2012-06-03 08:19:34

