Receptbeskrivning
Texas chili (hot)
Ingredienser
för
Ingredienser
1 kg högrev 1 tsk salt
3 msk olja
1 st gul lök finhackad
2 st jalapeno färska och finhackade
3 st vitlöksklyftor finhackade
400 g krossade tomater (1 burk)
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten (vid behov)
salt
svartpeppar ur kvarn
Kryddblandning
1.5 msk chipotle chilipulver (t.ex chef paul prudhomme´s chipotle magic chile)1 msk chilipulver (t.ex chef paul prudhomme´s new mexico magic chile)
2 tsk spiskummin mald
1 tsk oregano torkad
0.5 dl vatten
Tillbehör
cheddarost rivenadvokado fintärnad
korieanderblad finhackade
lök finhackad
tomater tunnskurna
sallad
gräddfil
Beskrivning
Gör så här
1. Putsa bort det mesta av fett och bindväv från köttet och skär det i ca 2 centimeter tjocka tärningar. Salta dessa med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.
2. Mixa alla ingredienser till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn pasta. Ställ åt sidan.
3. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg undan så länge. Häll upp baconfettet i en kopp.
4. Bryn köttbitarna i omgångar i lite av baconfettet samt lite olja. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Tillsätt jalapeño och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner kryddblandningen och fräs i ett par minuter.
5. Lägg ner de brynta köttbitarna, krossade tomater, limejuice och vatten. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i drygt 2 timmar. Tillsätt baconet de sista 5 minuterna.
6. Blanda maizena och vatten i en liten skål och rör ner i chilin. Rör om och värm upp chilin och se till att den tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar. Servera på en gång eller låt den stå i kylskåpet i 2 - 3 dagar. Grytan blir bara godare av det.
7. Servera med tillbehören i listan här ovan samt mjuka eller hårda majsbröd, majschips, olika bönor (varma eller kalla), ris eller potatis
1. Putsa bort det mesta av fett och bindväv från köttet och skär det i ca 2 centimeter tjocka tärningar. Salta dessa med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.
2. Mixa alla ingredienser till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn pasta. Ställ åt sidan.
3. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg undan så länge. Häll upp baconfettet i en kopp.
4. Bryn köttbitarna i omgångar i lite av baconfettet samt lite olja. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Tillsätt jalapeño och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner kryddblandningen och fräs i ett par minuter.
5. Lägg ner de brynta köttbitarna, krossade tomater, limejuice och vatten. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i drygt 2 timmar. Tillsätt baconet de sista 5 minuterna.
6. Blanda maizena och vatten i en liten skål och rör ner i chilin. Rör om och värm upp chilin och se till att den tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar. Servera på en gång eller låt den stå i kylskåpet i 2 - 3 dagar. Grytan blir bara godare av det.
7. Servera med tillbehören i listan här ovan samt mjuka eller hårda majsbröd, majschips, olika bönor (varma eller kalla), ris eller potatis
Visningar: 489
Inlagt 2012-06-04 10:18:27