Receptbeskrivning
Tekakor
Ingredienser
för
2.5 dl mjölk
2.5 dl vatten
125 g smör
50 g jäst (1 paket)
1 dl socker
1.5 tsk salt
900 g vetemjöl special (spara lite till utbakning)
2.5 dl vatten
125 g smör
50 g jäst (1 paket)
1 dl socker
1.5 tsk salt
900 g vetemjöl special (spara lite till utbakning)
Beskrivning
1. Degspad: Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk , värm till 37 grader.
2. Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet.
3. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till utbaket) socker och salt. Arbeta degen i assistenten ca. 6 minuter.
4. Låst jäsa i bunken ca. 45 minuter. Häll upp degen på bakbordet.
5. Dela degen i ca. 12 bitar och rulla dem till bollar. Tryck ut varje boll (en i taget) med handflatan och kavla sedan till ca. 0,5 cm tjock och rund kaka.
6. Lägg dem på plåt ca. 4 st/plåt och picka kakorna med en gaffel. Låt jäsa i ca. 45 minuter.
7. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter.
8. Pensla de färdiggräddade kakorna med varmt vatten direkt efter gräddning.
2. Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet.
3. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till utbaket) socker och salt. Arbeta degen i assistenten ca. 6 minuter.
4. Låst jäsa i bunken ca. 45 minuter. Häll upp degen på bakbordet.
5. Dela degen i ca. 12 bitar och rulla dem till bollar. Tryck ut varje boll (en i taget) med handflatan och kavla sedan till ca. 0,5 cm tjock och rund kaka.
6. Lägg dem på plåt ca. 4 st/plåt och picka kakorna med en gaffel. Låt jäsa i ca. 45 minuter.
7. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter.
8. Pensla de färdiggräddade kakorna med varmt vatten direkt efter gräddning.
Visningar: 232
Inlagt 2012-06-04 11:15:30

