Receptbeskrivning
Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli
Ingredienser
för
Apelsinbakad tofu
300 g fast tofu 1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
1.5 msk flytande honung
rivet skal från 1 apelsin
1 dl färskpressad apelsinjuice
Sesambroccoli
2 st vitlöksklyftor 500 g broccoli
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
sesamfrön
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Tofu:
Skala och finriv vitlöken. Blanda med ingefära, soja, vinäger, honung, apelsinskal och apelsinjuice i en bunke. Rör om tills honungen har löst sig.
Skär tofun i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills den fått lite färg.
Sesambroccoli:
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär broccoli i buketter. Fräs broccoli och vitlök i sesamolja och rapsolja i en wok eller stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt ev chili flakes under stekningen. Krydda med flingsalt och strö över sesamfröna.
Servera gärna med ris.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Tofu:
Skala och finriv vitlöken. Blanda med ingefära, soja, vinäger, honung, apelsinskal och apelsinjuice i en bunke. Rör om tills honungen har löst sig.
Skär tofun i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills den fått lite färg.
Sesambroccoli:
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär broccoli i buketter. Fräs broccoli och vitlök i sesamolja och rapsolja i en wok eller stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt ev chili flakes under stekningen. Krydda med flingsalt och strö över sesamfröna.
Servera gärna med ris.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 267
Inlagt 2012-06-06 19:41:41

