Receptbeskrivning
Whiskymarinerad oxfilé
Ingredienser
för
10 st oxfilé, (skivor à 125 g)
1 tsk salt
4 st vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
1.5 msk ljus sirap
1.5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära, mald
1 msk tomatpuré
1.5 dl olivolja
5 msk bourbon, (whiskey)
1 tsk salt
4 st vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
1.5 msk ljus sirap
1.5 msk balsamvinäger
2 tsk ingefära, mald
1 msk tomatpuré
1.5 dl olivolja
5 msk bourbon, (whiskey)
Beskrivning
1. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt ca 12 timmar.
2. Torka ev av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.
2. Torka ev av köttet och salta sparsamt. Grilla 2–4 min på varje sida beroende på biffens tjocklek och gästernas önskemål.
Visningar: 567
Inlagt 2012-06-07 03:05:21

