Receptbeskrivning
Krämig pasta med kyckling och grönt
Ingredienser
för
300 g pasta
300 g kycklingfilé
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st liten purjolök (á 125g)
150 g sockerärter
1 msk grillkrydda
olja
2 msk rosmarin (färsk)
2 dl crème fraiche
1 frp babyspenat (á 70g)
svartpeppar
ev lite hyvlad parmesanost
300 g kycklingfilé
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st liten purjolök (á 125g)
150 g sockerärter
1 msk grillkrydda
olja
2 msk rosmarin (färsk)
2 dl crème fraiche
1 frp babyspenat (á 70g)
svartpeppar
ev lite hyvlad parmesanost
Beskrivning
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.
Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.
Häll olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter.
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.
Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.
Skär kycklingfilé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.
Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.
Häll olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter.
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.
Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.
Visningar: 486
Inlagt 2012-06-08 16:16:50

