Receptbeskrivning

Baconlindade kycklingrulader med morotstzatsiki

Ingredienser för
900 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 färskost, med paprika och chili, 125 g
1 bacon, à 140 g
1 kg potatis
1 st gul lök, skivad
2 msk smör, smält
1 msk färsk rosmarin, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.2 Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rulad.3 Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör. 4 Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.Morotstzatsiki:Skala och riv 3 morötter grovt. Blanda med 2 dl kesella eller turkisk yoghurt 10%, 1 riven vitlöksklyfta, 2 tsk olivolja, salt och peppar. Strö över hackad persilja.

Visningar: 499
Inlagt 2012-06-08 18:29:47