Receptbeskrivning
Chokladtryffeltårta
Ingredienser
för
250 g mörk choklad
2 msk sirap
6 dl vsgrädde
1 msk kanel
2 msk sirap
6 dl vsgrädde
1 msk kanel
Beskrivning
Klä en form (ca 18 cm i diameter) med plastfolie
smält chokladen i vattenbad med sirap och 1½ dl grädde
låt svalna
vispa 4½ dl grädde tjockflytande(spår försvinner på 1-2 sek) med kanelen
blanda chokladen med grädden
häll i formen, täck med plastfolie
ställ i kylen minst 1 timme
vänd upp på serveringsfat
dekorera med t ex hackad choklad eller kakaopulver
smält chokladen i vattenbad med sirap och 1½ dl grädde
låt svalna
vispa 4½ dl grädde tjockflytande(spår försvinner på 1-2 sek) med kanelen
blanda chokladen med grädden
häll i formen, täck med plastfolie
ställ i kylen minst 1 timme
vänd upp på serveringsfat
dekorera med t ex hackad choklad eller kakaopulver
Visningar: 594
Inlagt 2011-10-22 09:09:06

