Receptbeskrivning

Ugnspannkaka med bär

Ingredienser för
3 st ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
smör + strösocker till formen
350 g frysta björnbär och/eller hallon
50 g mörk choklad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. 2. Vispa ägg och socker i en skål. 
Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken 
under vispning. Låt stå.3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten. 
4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.

Visningar: 265
Inlagt 2012-06-09 14:14:36