Receptbeskrivning
Chicken tikka butter masala
Ingredienser
för
750 g kycklingfilé(er)
0.25 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor, pressade
4 tsk ingefära, riven
40 ml citronsaft
1 msk koriander, malen
1 msk spiskummin, malen
1 msk garam masala
80 ml yoghurt
1 tsk salt
0.25 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor, pressade
4 tsk ingefära, riven
40 ml citronsaft
1 msk koriander, malen
1 msk spiskummin, malen
1 msk garam masala
80 ml yoghurt
1 tsk salt
Beskrivning
1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar. Blötlägg 12 trägrillspett i vatten.
2. Lägg lök, vitlök, ingefära, citronsaft och kryddor i en matberedare och finhacka. Häll på yoghurt och salt och kör hastigt så att det blandas.
3. Trä kycklinbitarna på grillspetten. Lägg grillspetten i en stor ugnsform. Bred kryddblandningen över kycklingen, täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller över natten.
4. Grilla kycklingen på en het utomhusgrill eller i en stor välsmord stekpanna på stark värme i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
2. Lägg lök, vitlök, ingefära, citronsaft och kryddor i en matberedare och finhacka. Häll på yoghurt och salt och kör hastigt så att det blandas.
3. Trä kycklinbitarna på grillspetten. Lägg grillspetten i en stor ugnsform. Bred kryddblandningen över kycklingen, täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller över natten.
4. Grilla kycklingen på en het utomhusgrill eller i en stor välsmord stekpanna på stark värme i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
Visningar: 587
Inlagt 2012-06-09 19:09:25