Receptbeskrivning
Fläderblomssaft
Ingredienser
för
30 st utslagna klasar fläderblommer
1 st citron
1 l vatten
2 l strösocker (1,7 kg)
50 g citronsyra
1 st citron
1 l vatten
2 l strösocker (1,7 kg)
50 g citronsyra
Beskrivning
Klipp bort stjälken från blomklasarna
skölj klasarna försiktigt i kallt vatten
lägg blommorna i en stor kruka/skål (ej metall)
skiva citronen tunt och lägg på blommorna
koka upp vatten och soxker och rör tills sockret löst sig
lös upp citronsyran i lite av den heta lagen och blanda ber i resten av lagen
slå lagen het över blommorna
täck över krukan och låt stå svalt i 5 dygn
sila saften
den går bra att frysa
skölj klasarna försiktigt i kallt vatten
lägg blommorna i en stor kruka/skål (ej metall)
skiva citronen tunt och lägg på blommorna
koka upp vatten och soxker och rör tills sockret löst sig
lös upp citronsyran i lite av den heta lagen och blanda ber i resten av lagen
slå lagen het över blommorna
täck över krukan och låt stå svalt i 5 dygn
sila saften
den går bra att frysa
Visningar: 365
Inlagt 2011-10-22 09:22:52

