Receptbeskrivning
Lammfärs med ingefärsmorötter och kokosris
Peter Larsson via Ica.se
Ingredienser
för
2 vitlöksklyftor
600 g lammfärs
1.5 tsk salt
3 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 ägg
8 träspett
5 dl vatten
4 morötter
1 kruka koriander
2 msk ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk honung
1 dl kokos
4 basmatiris
600 g lammfärs
1.5 tsk salt
3 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 ägg
8 träspett
5 dl vatten
4 morötter
1 kruka koriander
2 msk ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk honung
1 dl kokos
4 basmatiris
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och hacka vitlöksklyftorna.
Blanda lammfärsen ordentligt med salt, curry, vitlök, peppar och ägg.
Dela färsen i 8 lika stora delar (för 4 port), forma färsen till korvar och trä upp dem på spetten. Lägg spetten på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Skala och skär morötterna i stavar, plocka och grovhacka koriandern. Koka morötterna i vatten tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och honung tills morötterna är mjuka, tillsätt koriandern.
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, vänd ner den rostade kokosen när riset är klart.
Servera lammspetten med ingefärskokta morötter, kokosris och matyoghurt.
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 646
Inlagt 2012-06-10 09:28:13

