Receptbeskrivning

Lammfärs med ingefärsmorötter och kokosris

Ingredienser för
2 vitlöksklyftor
600 g lammfärs
1.5 tsk salt
3 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 ägg
8 träspett
5 dl vatten
4 morötter
1 kruka koriander
2 msk ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk honung
1 dl kokos
4 basmatiris


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175°C.
Skala och hacka vitlöksklyftorna.
Blanda lammfärsen ordentligt med salt, curry, vitlök, peppar och ägg.
Dela färsen i 8 lika stora delar (för 4 port), forma färsen till korvar och trä upp dem på spetten. Lägg spetten på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Skala och skär morötterna i stavar, plocka och grovhacka koriandern. Koka morötterna i vatten tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och honung tills morötterna är mjuka, tillsätt koriandern.
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, vänd ner den rostade kokosen när riset är klart.
Servera lammspetten med ingefärskokta morötter, kokosris och matyoghurt.

För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 318
Inlagt 2012-06-10 11:28:13