Receptbeskrivning

Lammrack med rödvin, rosmarin och vitlök

Ingredienser för
2 lammrack, (á700g)
2 rosmarinkvistar
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
2 dl vatten
2 krm nymald svartpeppar
1 rulle getost
1 små rödbetor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk hackad gräslök
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Putsa lammracksen och snitta fettet i rutmönster med en vass kniv. Hacka rosmarinen. Skala och hacka vitlöken. Häll vin och vatten över köttet. Lägg i rosmarin och vitlök. Låt stå i kylen ca 3 timmar.
2. Rödbetor: Sätt ugnen på 250°. Koka rödbetorna i vatten tills de är mjuka. Skala och lägg dem i en stor ugnssäker form. Ringla på oljan och strö över salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
3. Ta upp och torka av köttet. Salta och peppra. Grilla det på hög värme ca 5 min på varje sida. Grilla vidare på indirekt värme ca 30 min, till 58°innertemperatur. Låt köttet vila ca 5 min.
4. Skär köttet i kotletter och lägg det i formen med rödbetorna. Skär osten i ­skivor och fördela på köttet. Gratinera högt upp i ugnen tills osten smält. Strö på gräslök och ringla över honung och vinäger. Servera genast.

Visningar: 141
Inlagt 2012-06-10 12:12:20