Receptbeskrivning
Ronneby pepparkakor
Ingredienser
för
1 l ljus sirap
120 g socker
2 st ägg
10 st stötta kryddnejlikor (1-2 tsk)
2 tsk hjorthornssalt
1 kg mjöl
200 g smör
120 g socker
2 st ägg
10 st stötta kryddnejlikor (1-2 tsk)
2 tsk hjorthornssalt
1 kg mjöl
200 g smör
Beskrivning
Dettaär min mormors recept på pepparkakor
degen sättes dagen före
koka sirap och socker
när det svalnat något och är ljumt tillsätt de uppvispade äggen, nejlikorna, hjorthornssaltet och hälften av möjlet
låt degen vila svalt över natten
tillsätt resten av mjölet och smöret (kallt) vid utbakningen
grädda i 200-225 grader 5-10 min
degen sättes dagen före
koka sirap och socker
när det svalnat något och är ljumt tillsätt de uppvispade äggen, nejlikorna, hjorthornssaltet och hälften av möjlet
låt degen vila svalt över natten
tillsätt resten av mjölet och smöret (kallt) vid utbakningen
grädda i 200-225 grader 5-10 min
Visningar: 3002
Inlagt 2011-10-22 09:34:58

