Receptbeskrivning

Mörk och vit chokladmousse

Ingredienser för
Mörk chokladmousse
200 g mörk choklad 70%
4 st ägg
2 msk honung
Vit chokladmousse
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Garnering
hallon


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.

Visningar: 2911
Inlagt 2011-10-27 18:02:43