Receptbeskrivning
Ingredienser för
600 g entrecôte eller biff (frusen)
1 dl japansk soja
2 msk mirin
3 msk torr sherry (eventuellt)
1 klyfta vitlök (pressad)
2 msk strösocker
1 msk färsk ingefära (riven)
1 msk rapsolja
0.5 dl purjolök (fint skuren)
2 msk sesamfrön


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.

2. Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttet med såsen. Låt marinera i 2-6 timmar.

3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.

4. Strö över sesamfrön och servera med isbergssallad, gurka och ris.

Visningar: 309
Inlagt 2012-06-10 20:10:44