Receptbeskrivning
Yakiniku
Ingredienser
för
600 g entrecôte eller biff (frusen)
1 dl japansk soja
2 msk mirin
3 msk torr sherry (eventuellt)
1 klyfta vitlök (pressad)
2 msk strösocker
1 msk färsk ingefära (riven)
1 msk rapsolja
0.5 dl purjolök (fint skuren)
2 msk sesamfrön
1 dl japansk soja
2 msk mirin
3 msk torr sherry (eventuellt)
1 klyfta vitlök (pressad)
2 msk strösocker
1 msk färsk ingefära (riven)
1 msk rapsolja
0.5 dl purjolök (fint skuren)
2 msk sesamfrön
Beskrivning
1. Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
2. Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttet med såsen. Låt marinera i 2-6 timmar.
3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
4. Strö över sesamfrön och servera med isbergssallad, gurka och ris.
2. Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttet med såsen. Låt marinera i 2-6 timmar.
3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
4. Strö över sesamfrön och servera med isbergssallad, gurka och ris.
Visningar: 658
Inlagt 2012-06-10 18:10:44

