Receptbeskrivning

Tofu med sockerärter

Ingredienser för
Marinad
2 msk tamari eller japansk soja
2 msk finriven ingefära
färskpressad juive från 1 citron
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
Tofu
600 g tofu
1 dl sesamfrön
2 st vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
150 g sockerärter
1 msk rapsolja
1.5 msk sesamolja
1.5 tsk tamari eller japansk soja


  90 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Marinad:
Rör ihop ingredienserna till marinaden.

Tofu: Skär tofun i 2-3 cm stora tärningar. Låt den marinera minst 1 timme, gärna över natten i kylen. Rör om några gånger under tiden.

Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär salladslöken i strimlor. Fräs vitlöken i rapsolja i en wok-/stekpanna någon minut. Tillsätt salladslök och sockerärter, fräs ca 5 minuter.

Lägg i tofun med sin marinad och rör om försiktigt så att tofun inte faller sönder. Smaka av med sesamolja och tamari eller soja. Strö över de rostade sesamfröna och servera med kokt ris.

För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 272
Inlagt 2012-06-10 20:44:48