Receptbeskrivning

Apelsincurry med quorn

Ingredienser för
1 st gul lök
2 tsk curry
1 msk rapsolja
1 frp quornbitar (á 300g)
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt (8%)
400 g frysta blandade grönsaker
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry försiktigt i olja ca 3 minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med 4-5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och koka i ca 5 minuter.

Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan. Lägg ner grönsakerna och låt småkoka i 2-3 minuter. Smaka av med soja, salt och svartpeppar. Servera gärna med quinoa.

För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena. Quornbitar är fria från gluten, men gluten hanteras i produktionsanläggningen.

Visningar: 683
Inlagt 2012-06-10 18:45:18