Receptbeskrivning
Grillad citron & vitlökskyckling
Ingredienser
för
Citron- & vitlöks-kyckling
6 st kycklingbröst utan skinn 1 knippe hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk finrivet citronskal
3 dl cintronsaft
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
4 st vitlöksklyftor pressade
salt
nymalen svartpeppar
Tomat & fetaröra
4 st tomater hackade 3 msk hackad persilja
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
50 g smulad fetaost
Beskrivning
Lägg kycklingbrösten mellan plastfolie. Banka försiktigt ut bitarna tills de är cirka 1 cm tjocka, med hjälp av den släta sidan på en köttklubba eller med en brödkavel.
Blanda resten av ingredienserna i en skål eller i en stor återförslutningsbar plastpåse. Lägg i klycklingbitarna och blanda väl eller krama påsen så att köttet täcks ordentligt av blandningen. Täck över eller förslut. Marinera i kylskåp i 3 timmar eller över natten. Ta upp kycklingbitarna och låt rinna av. Släng marinaden.
Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader)
Olja in grillgallret och grilla kycklingbitarna i cirka 5 minuter på varje sida eller tills kycklingen är mör och genomstekt.
Gör tomat och fetaröran. Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg upp kycklingbitarna på ett serveringsfat och fördela tomat och fetaröran ovanpå.
Blanda resten av ingredienserna i en skål eller i en stor återförslutningsbar plastpåse. Lägg i klycklingbitarna och blanda väl eller krama påsen så att köttet täcks ordentligt av blandningen. Täck över eller förslut. Marinera i kylskåp i 3 timmar eller över natten. Ta upp kycklingbitarna och låt rinna av. Släng marinaden.
Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader)
Olja in grillgallret och grilla kycklingbitarna i cirka 5 minuter på varje sida eller tills kycklingen är mör och genomstekt.
Gör tomat och fetaröran. Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg upp kycklingbitarna på ett serveringsfat och fördela tomat och fetaröran ovanpå.
Visningar: 346
Inlagt 2012-06-10 18:56:12

