Receptbeskrivning
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
Ingredienser
för
Kycklingbröst
600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1 dl hackad, färsk salvia eller torkad (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)
Tomatrisotto
1 l vatten 2 msk konc kycklingfond
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesanost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
ruccola till servering
Beskrivning
Sätt ugnen på 125°C.
Kycklingbröst: Stek kycklingen i en tredjedel av oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda runt om med salt, peppar och salvia.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 minuter i ugn, tills innertemperaturen är 70ºC.
Ta ut kycklingen, täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
Tomatrisotto:
Koka upp 1 liter vatten och fond.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tills löken blivit mjuk.
Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är "al dente", 20-25 minuter.
Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med salt och svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010. Läs mer om testlagarna
Kycklingbröst: Stek kycklingen i en tredjedel av oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda runt om med salt, peppar och salvia.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 minuter i ugn, tills innertemperaturen är 70ºC.
Ta ut kycklingen, täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
Tomatrisotto:
Koka upp 1 liter vatten och fond.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tills löken blivit mjuk.
Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är "al dente", 20-25 minuter.
Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med salt och svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010. Läs mer om testlagarna
Visningar: 564
Inlagt 2012-06-10 19:25:59

