Receptbeskrivning

Hannas getosttarte med rostade frön

Ingredienser för
15 st saltinerkex
75 g smält smör
3 st gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g chèvreost
200 g philadelphiaost
2 dl blandade frön (t.ex solrosfrön och pumpafrön)
1 st fänkål
8 st rädisor
2 st polka- eller gulbetor
70 g sockerärtsskott eller machésallad
1 msk honung
2 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Smula kexen och tillsätt smöret, tryck ut i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 20 tunna skivor).

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält hälften av crème fraichen med chèvreosten i en kastrull och tillsätt de blötlagda gelatinbladen.

Rör philadelphian med resten av crème fraichen. Vispa i chèvreblandningen. Häll upp i formen. Låt stelna i kyl minst 1 timme.

Rosta fröna i torr panna några minuter så att de får lite färg, salta.
Skala betorna och skölj rädisor och fänkål. Hyvla eller skär allt fint. Smält honungen och blanda med olja och citronjuice. Vänd ihop allt och strö flingsalt över.

Skär upp tarten i tårtbitar. Lägg upp och strö frön över. Servera med grönsakerna och ärtskotten vid sidan.

Visningar: 567
Inlagt 2012-06-10 19:26:10