Receptbeskrivning
Kycklingfilé med persiljetäcke
Ingredienser
för
1.5 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t.ex västerbottenost)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
1.5 tsk salt
1.5 tsk peppar
1.8 l vatten
6 st lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t.ex västerbottenost)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
1.5 tsk salt
1.5 tsk peppar
Franskt ris
9 dl avorioris 1.8 l vatten
6 st lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt
Beskrivning
Kyckling:
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen.
Franskt ris:
Koka avorioris i vatten tillsammans med lagerblad, torkad timjan eller rosmarin samt salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med franskt ris alternativt potatis.
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen.
Franskt ris:
Koka avorioris i vatten tillsammans med lagerblad, torkad timjan eller rosmarin samt salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med franskt ris alternativt potatis.
Visningar: 819
Inlagt 2012-06-10 19:26:26