Receptbeskrivning

Potatis- och fänkålsgratäng

Ingredienser för
1 kg potatis
2 st fänkål
1 st gul lök i skivor
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön (krossade i mortel)
salt och peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk


  80 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skiva potatisen.
Skär fänkålen i cm-tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Låt rinna av.

Skala och skiva den gula löken. Skala och finhacka vitlöken.

Lägg potatisskivor i botten av en ugnssäker form och varva med lök och vitlök samt fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg fänkålen överst. Häll på grädde och mjölk. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter. 

Servera gärna gratängen tillsammans med Mozzarellafylld auberginetournedos.

Visningar: 128
Inlagt 2012-06-10 21:46:47