Receptbeskrivning
Potatis- och fänkålsgratäng
Ingredienser
för
1 kg potatis
2 st fänkål
1 st gul lök i skivor
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön (krossade i mortel)
salt och peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 st fänkål
1 st gul lök i skivor
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön (krossade i mortel)
salt och peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatisen.
Skär fänkålen i cm-tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Låt rinna av.
Skala och skiva den gula löken. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg potatisskivor i botten av en ugnssäker form och varva med lök och vitlök samt fänkÃ¥lsfrön, salt och peppar. Lägg fänkÃ¥len överst. Häll pÃ¥ grädde och mjölk. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter.Â
Servera gärna gratängen tillsammans med Mozzarellafylld auberginetournedos.
Skala och skiva potatisen.
Skär fänkålen i cm-tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Låt rinna av.
Skala och skiva den gula löken. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg potatisskivor i botten av en ugnssäker form och varva med lök och vitlök samt fänkÃ¥lsfrön, salt och peppar. Lägg fänkÃ¥len överst. Häll pÃ¥ grädde och mjölk. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter.Â
Servera gärna gratängen tillsammans med Mozzarellafylld auberginetournedos.
Visningar: 353
Inlagt 2012-06-10 19:46:47

