Receptbeskrivning
Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås
Ingredienser
för
8 st spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600g)
200 g rökt lax (200g motsvarar ca 8 skivor)
salt och peppar
1 dl matlagningsvin
2 dl citronsås
1 msk ättika
1 dl dill (grovhackad)
1 dl färska sockerärtor/sugarsnaps (á 150g)
smör till stekning
200 g rökt lax (200g motsvarar ca 8 skivor)
salt och peppar
1 dl matlagningsvin
2 dl citronsås
1 msk ättika
1 dl dill (grovhackad)
1 dl färska sockerärtor/sugarsnaps (á 150g)
smör till stekning
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Rulla ihop spättafiléerna med varsin skiva rökt lax inuti. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken lätt.
Häll på vinet. Täck formen med ett smörat smörgåspappersark. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
Koka upp såsen. Smaksätt med inläggningslagen. Vänd ner dillen. Smaka av med salt och peppar.
Strimla sockerärterna och fräs dem mjuka någon minut i lite smör.
Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen. Garnera med sockerärter. Servera med nykokt potatis.
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.
Rulla ihop spättafiléerna med varsin skiva rökt lax inuti. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken lätt.
Häll på vinet. Täck formen med ett smörat smörgåspappersark. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
Koka upp såsen. Smaksätt med inläggningslagen. Vänd ner dillen. Smaka av med salt och peppar.
Strimla sockerärterna och fräs dem mjuka någon minut i lite smör.
Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen. Garnera med sockerärter. Servera med nykokt potatis.
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.
Visningar: 713
Inlagt 2012-06-10 20:50:25

