Receptbeskrivning

Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Ingredienser för
8 st spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600g)
200 g rökt lax (200g motsvarar ca 8 skivor)
salt och peppar
1 dl matlagningsvin
2 dl citronsås
1 msk ättika
1 dl dill (grovhackad)
1 dl färska sockerärtor/sugarsnaps (á 150g)
smör till stekning


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.

Rulla ihop spättafiléerna med varsin skiva rökt lax inuti. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken lätt.

Häll på vinet. Täck formen med ett smörat smörgåspappersark. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.

Koka upp såsen. Smaksätt med inläggningslagen. Vänd ner dillen. Smaka av med salt och peppar.

Strimla sockerärterna och fräs dem mjuka någon minut i lite smör.
Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen. Garnera med sockerärter. Servera med nykokt potatis.

För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Visningar: 643
Inlagt 2012-06-10 20:50:25