Receptbeskrivning

Kikärtsbiffar med jordnötssmak

Ingredienser för
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 burk kikärter (á 400g)
1 tsk sambal oelek
1 msk färskpressad limejuice
limeskal
1 dl jordnötter (grovt hackade)
6 st orientaliska tunnbröd eller pita
1 dl turkisk yoghurt
feferoni
olivolja till stekning
1 tsk salt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, vitlök och svamp i lite olivolja. Låt svalna något.

Mixa svampfräset med väl sköljda kikärter, sambal och salt.
Rör ner finrivet limeskal, färskpressad limejuice och jordnötter. Forma ca 25 små biffar (för 6 port) och stek dem i olivolja.

Servera i pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och "Vitkålssallad".

För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt yoghurten till laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro naturell.

Visningar: 422
Inlagt 2012-06-10 22:59:34