Receptbeskrivning
Kikärtsbiffar med jordnötssmak
Ingredienser
för
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 burk kikärter (á 400g)
1 tsk sambal oelek
1 msk färskpressad limejuice
limeskal
1 dl jordnötter (grovt hackade)
6 st orientaliska tunnbröd eller pita
1 dl turkisk yoghurt
feferoni
olivolja till stekning
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 burk kikärter (á 400g)
1 tsk sambal oelek
1 msk färskpressad limejuice
limeskal
1 dl jordnötter (grovt hackade)
6 st orientaliska tunnbröd eller pita
1 dl turkisk yoghurt
feferoni
olivolja till stekning
1 tsk salt
Beskrivning
Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, vitlök och svamp i lite olivolja. Låt svalna något.
Mixa svampfräset med väl sköljda kikärter, sambal och salt.
Rör ner finrivet limeskal, färskpressad limejuice och jordnötter. Forma ca 25 små biffar (för 6 port) och stek dem i olivolja.
Servera i pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och "Vitkålssallad".
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt yoghurten till laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro naturell.
Mixa svampfräset med väl sköljda kikärter, sambal och salt.
Rör ner finrivet limeskal, färskpressad limejuice och jordnötter. Forma ca 25 små biffar (för 6 port) och stek dem i olivolja.
Servera i pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och "Vitkålssallad".
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt yoghurten till laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro naturell.
Visningar: 927
Inlagt 2012-06-10 20:59:34

