Receptbeskrivning
Laxspett med nudlar och ingefärs- och sojasås
Ingredienser
för
250 g nudlar
250 g vitkål
200 g rödlök
100 g cashewnötter
600 g lax
150 g kinakål
1 dl soja
1 dl vatten
5 msk socker
1 msk maizena
2 msk färsk, riven ingefära
250 g vitkål
200 g rödlök
100 g cashewnötter
600 g lax
150 g kinakål
1 dl soja
1 dl vatten
5 msk socker
1 msk maizena
2 msk färsk, riven ingefära
Beskrivning
1. Börja med att koka nudlarna. Strimla sedan vitkålen och rödlöken.
2. Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna.
3. Sås: Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet - annars blir såsen besk.
4. Skär laxen i åtta fina bitar. Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade. Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra.
5. Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.
2. Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna.
3. Sås: Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet - annars blir såsen besk.
4. Skär laxen i åtta fina bitar. Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade. Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra.
5. Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.
Visningar: 510
Inlagt 2012-06-10 21:28:08

