Receptbeskrivning

Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Ingredienser för
600 g hokifilé
900 g sparrispotatis
3 msk olja
salt
svartpeppar
1 yoghurt
0.5 msk senap
2 msk kapris
1 ägg
3 dl corn flakes
1 bladspenat
1 citron


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Tina fisken.
Sätt ugnen på 225°C.
Klyfta potatisen och blanda med 1/3 av oljan på en plåt. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Blanda under tiden yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
Salta och peppra hokifilén. Panera i uppvispat ägg och krossade cornflakes. Stek frasig i resterande olja ca 5 minuter på varje sida.
Slunga spenaten med lite pressad citronjuice. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och spenatsallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till.

För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: använd  laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut paneringen (ägg+corn flakes).

Visningar: 509
Inlagt 2012-06-10 21:29:20